Cart 0

fargesirkelen: greit å vite om fargerfargesirkelen viser hva som er grunnfargene. de tre grunnfargene er gult, rødt, blått. svart og hvitt er ikke egentlig farger og finnes ikke i fargesirkelen.

komplementærfarger er farger som står på motsatt side av hverandre i fargesirkelen. komplementærfargen til rødt er grønt, komplementærfargen til gult er lilla osv. ønsker du å oppnå sterke kontraster kan du bruke farger som er komplementære.

stirrer du lenge på et rødt felt, og flytter øyet, vil du se komplementærfargen – grønn. dette fenomenet kalles etterbilde.

mettede farger er farger som er så kraftige som de kan bli. fargenyanser får vi når vi blander en grunnfarge med svart eller hvitt. (www.gjoco.no)

 

visste du forresten at denne sirkelen er ofte er avgjørende for å korrigere en hårfarge? det som ofte kan skje da man bleker håret, er at håret blir for gult. ofte blir da "lilla-shampoo" brukt. den nøytraliserer og korrigerer de gule pigmentene i håret. ett lyst bleket hår er ofte porøst og derfor vanskelig å beholde en jevn, "ren" farge. lille shampoo er da supert å bruke som ett supplement, da fargen ofte kan bli gulere med tiden.

lyst hår er som tidligere nevt ofte porøst, om det er blitt farget/bleket en del. da trekker dessutten håret til seg mer "skitt", så det også ofte kan se grønnaktig ut. dette kan også oppstå av kobberør i dusjen. hvis vi da ser på fargesirkelen ovenfor, vil du kunne se at fargen midt imot grønt, er rødt. ketchup er da ett tips å prøve for å få bukt på det grønne. prøv deg frem, ketchup er nemlig sterke saker, så den bør ikke sitte i håret for lenge. 

 

har du forresten oppløvd å få en ill-rød kvis midt i ansiktet før en viktig hapening? da kan nemlig grønt være løsningen! Noen "kamuflasje-paletter" inneholder nemlig grønt sammen med vanlige foundationfarger, nettopp for å nøytralisere. legg grønt på først, så dekker du deretter med riktig "kamuflasje-farge".

-ida marie weldingh, gjesteskriver
Older Post Newer Post