top of page
berga_om.jpg

Hei

Jeg er Bergá Thorgrimsdottir jenta bak Lopi Studio. Jeg startet min reise 13. desember 1987 i en liten fiskelandsby på Islands østkyst. Etter noen år flyttet jeg til Norge. Som 18 åring var jeg ivrig etter å reise, og bestemte jeg meg for å utvide horisonten ved å flytte til andre siden av kloden. I 2008 startet jeg på universitetet i Newcastle, Australia, hvor jeg studerte visuell kommunikasjon. Ideen om Lopi Studio steg langsomt opp under den australske solen.

Nå 13 år senere holder jeg til i hjertet av Kirkenær i Hedmark. Jeg er blitt mor til en gutt på snart 2 år, og venter mitt andre barn Januar 2022.

Jeg ønsker at klærne jeg skaper skal spre glede til sinnet med sine sprudlende farger og mønstre.

  • Facebook
  • Instagram

LOPI STUDIO

lopi.no er en norsk nettbutikk med et eksklusivt utvalg av klær og tilbehør laget av designer og grunnlegger Bergá Thorgrimsdottir.​

Lopi holder til i hjertet av Kirkenær i Hedmark. Lopi arbeider blant annet med print for å skape unike plagg. Med fokus på eksperimentering, forskning og kontinuerlig innovasjon, vil klesmerket fortsette å skape nye unike produkter. Vi setter funksjonalitet, kvalitet og design høyt på prioriteringslisten når vi designer.

 

Alle våre print er håndmalt eller tegnet her på Kirkenær.

BÆREKRAFT

Som klesprodusent er det vårt ansvar å vedkjenne at ingen nye klær er 100% bærekraftige. Det er derfor avgjørende at vi klarer å lage klær på mest mulig bærekraftig måte. Det er et diffust begrep – men det betyr 

rett og slett at det vi bruker av jordens ressurser til klesproduksjon i størst mulig grad skal kunne erstattes, 

og at det ikke skal gjøre skade. 80% av klimafotavtrykket til et klesplagg kommer fra produksjon.

Vi må derfor velge råmaterialer og produksjonsprosesser med mindre miljøbelastning, men samtidig designe plagg som kan brukes mange ganger over lang tid – og som enkelt kan resirkuleres ved veis ende.

 

Lopi Studio velger kun naturlige råmaterialer som ull og silke. Disse materialene har høy kvalitet og kan med fordel resirkuleres og brukes på nytt i nye plagg eller materialer. 

Waves on the Rocks

MULESINGFRI ULL

I Lopi Studio tolererer vi ikke uetisk og inhuman behandling av dyr, og kjøper kun mulesingfri ull.

Disse omhandler gårdsdrift, transport av dyr, sikkerhet, bærekraft og generell velferd.

I Lopi Studio tar vi sterk avstand fra mulesing, et smertefullt inngrep som skal forhindre at fluelarver setter seg i huden på merinosauen. Metoden er i bruk i Australia. Vi kjøper kun sertifisert mulesingfri merinoull, og hovedsakelig fra Sør Afrika som ikke praktiserer mulesing.

Sau

NORK DESIGN - RASK LEVERING - EKSKLUSIVE PRODUKTER  

bottom of page